مرغ مینا

مرغ مینا

مرغ مینا پرنده‌ای با جثه‌ی متوسط و بسیار جست و چابک و اجتماعی بوده و رابطه خوبی با انسان‌ها دارد. این پرنده قادر به تقلید صدا بوده و گزینه‌ای مناسب جهت نگهداری در خانه می‌باشد. این پرنده جز خانواده‌ی سارها و گنجشک‌ها به شمار می‌آید و با نام‌های مینا هندی، مینا معمولی، مانیا و مینای شید نیز شناخته می‌شود. زادگاه مرغ مینا اندونزی، هند، افغانستان، شرق آسیا و هندوستان است. در ادامه به مشخصات ظاهری، غذای مرغ مینا، خصوصیات اخلاقی و مینا می‌پردازیم. برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره مرغ مینا به سایت کلینیک لبخند حیوانات مراجعه فرمایید.

مشخصات ظاهری مرغ مینا

مرغ مینا معمولی به رنگ قهوه‌ای و یا مشکی تیره هستند، جثه متوسط داشته و در بزرگسالی حدود ۳۰ الی ۴۵ سانتی متر طول دارد. برخی از پرندگان مرغ مینا رگه‌های خاکستری، زرد و یا سفید روی پرهای خودشان دارند. پاهای این پرنده به رنگ قهوه‌ای و پنجه‌های زرد رنگ دارد.

اطراف چشمان مرغ مینا معمولا زرد رنگ و عنبیه‌ی چشم به رنگ خاکستری یا قهوه‌ای می‌باشد. صدای دلنشین و زیبایی دارد و گاهی اوقات به صورت ذاتی قادر به تولید صدای نت‌های موسیقی می‌باشد. این اتفاق بیشتر در زمان‌هایی که قصد جلب توجه پرنده ماده را دارد، رخ می‌دهد.

خصوصیات اخلاقی پرنده مرغ مینا

بسیار با سرعت با محیط اطراف خود سازگاری پیدا می‌کند. روحیه‌ای اجتماعی داشته و به راحتی می‌توانید در قفس نگهداری کنید و این موضوع برای پرنده آزار دهنده نیست.

انواع مرغ مینا

در ادامه به برخی انواع میناهای طبیعت می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

مرغ مینا معمولی

همان مرغ مینایی که در اکثر اوقات در ایران می‌بینیم. این پرنده قلمرو طلب بوده ودر صورتی که احساس خطر کند، سرو صدای زیادی ایجاد می‌کند.

مرغ مینای گوشواره ای یا مینای تپه ای

پرنده بومی با استعدادی بی‌نظیر در تقلید صدای انسان، علت نامگذاری این پرنده وجود نوک و سر به رنگ زرد و نارنجی بوده که گوشواره‌ای هستند.

 مرغ مینا  بالی

پرهای سفید رنگ داشته و منقار و پاهای این پرنده اندکی با همسانان خود متفاوت می‌باشد و هاله‌ای آبی رنگ در اطراف چشم خود دارد.

مرغ مینا کولتو

گونه‌ای کمیاب با ظاهری عجیب و زیبایی خاصی که بومی کشور فیلیپین می‌باشد، جز مرغان سخنگو می‌باشد. و اگر از کودکی آموزش ببیند، استعداد خوبی برای تقلید صدا دارند.

مینای اوت شیلد

این حیوان به طور معمول در جزایر بالی زندگی می‌کند. بدنی به رنگ سفید و دور چشمانش به رنگ آبی با پاها و پنجه‌های خاکستری می‌باشد و استعداد چندانی در تقلید صدا ندارد.

مینای غول آسا

پرنده‌ای با جثه بزرگ که در جزیره نیاس زندگی می‌کند. بسیار باهوش و استعداد بی نظیری در تقلید صدا دارد.

مرغ مینای سر طلایی

پرنده‌ای کمیاب و استعداد چندانی در تقلید صدا ندارد. برای همین کمتر کسی این گونه را می‌شناسند. سر این پرنده به رنگ طلایی و باقی پرها مشکی و سبز می‌باشد.

مرغ مینای سخنگوی فیلیپینی

همچون مینای غول آسا، از زیر گونه های مینای جاوا بوده و مربوط به کشور فیلیپین می‌باشد. و به طور عمده به دیگر کشورها صادر نمی‌شود و می‌توان فقط در فلیپین آن را یافت.

مرغ مینای گیلون

پرنده‌ای زیبا بابدنی به طول ۲۶ سانتی متر و منقاری ۳٫۲ سانتی‌متر می‌باشد. این پرنده گوشواره‌هایی تنها در پس سرخود دارد و منقار قرمز و نارانجی رنگ دارد.

مینای هندی کوچک

این پرنده بیشتر در نواحی جنوبی هند و گیلون یافت می‌شود. نسبت به مرغ مینای هندی بزرگ طرفداران کمتری دارد و قابلیت خوبی در تقلید صدا دارد.

تغذیه مرغ مینا

میوه‌هایی همچون سیب، انگور، انبه، آناناس، آلو، هندوانه، گلابی، موز و هلو در مجموعه غذاهای این پرنده قرار می‌گیرد. همچنین می‌توانید برای تغذیه مرغ مینا از پلت‌های مخصوص بهره بگیرید. پلت های مرغ مینا از پودر دانه و غلات مغذی تهیه می‌شود.

غذای مرغ مینا

غذای مرغ مینا

هرگز نباید هسته میوه‌ها را به مرغ مینا بدهید. زیرا ممکن است برخی از آنها سمی بوده و جان پرنده را به خطر بیندازد. همچنین سبزیجاتی مثل آووکادو، نخودفرنگی، سیب زمینی شیرین و لوبیا سبز را در اختیار پرنده قرار ندهید.

شایع ترین بیماری های  مرغ مینا

در ادامه به بخضی از بیماری های شایع بین انواغ مرغ های مینا می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

بیماری کبدی در مرغ مینا

جز مهمترین بیماری‌های مرغ مینا می‌باشد و به دلایل مختلف ایجاد می‌شود. و در صورت عدم رسیدگی باعث مرگ پرنده می‌شود. تغییر رنگ فضله که به رنگ سبز در می‌آید. ضربه‌های محکم پرنده با پاهای خود، بی حالی، عدم تعادل، بی‌حوصلگی بسیار از علائم ناراحتی کبد می‌باشد.

جهت پیشگیری باید به تغذیه مرغ مینا توجه داشته باشید. خوردن غذاهای حاوی آهن سبب تجمع این مواد در کبد و ایجاد بیماری می‌شود. استفاده از مواد غذایی و میوه‌های خاص و ویتامین سی از جذب آهن در بدن جلوگیری می‌کند.

آنفولانزا در مرغ مینا

یکی دیگر از بیماری‌های شایع می‌باشد. این ویروس با مواد ضدعفونی کننده نسبتا ضعیف هم از بین می‌رود با این حال اگر به آن توجهی نکنید. از طریق ترشحات چشم و بینی و مدفوع پرنده، در محیط منتشر می‌شود.

انفولانزای حاد با سرعت باعث مرگ پرندگان مختلف می‌شود. تب شدید، مشکلات تنفسی و تلفات، از عوارض ابتلای مرغ مینا به انفولانزا هستند. جهت کنترل و پیشگیری بهتر است پرنده را به محیط هایی با اختلاف دمای بالا جابجا نکنید. تغذیه، نور و رعایت اصول بهداشتی از ابتلا به انفولانزا موثر است.

آسپرژیلوز در مرغ مینا

این بیماری با منشا قارچی، دستگاه تنفسی پرنده را تحت تاثیر قرار می‌دهد. راه انتقال این بیماری غذا یا بستر آلوده می‌باشد. در حالت عادی مرغ مینا در برابر بیماری مقاومت دارد. با این حال اگر در محیط آلوده شدید قرار بگیرند، مبتلا می‌شوند. از علائم این بیماری تنفس با دهان باز، نفس تنگی، تنفس سریع می‌باشد. سایر این علائم شامل اسهال، بی اشتهایی، تشنگی مدام و خواب آلودگی می‌باشد. حهت کنترل و پیشگیری این بیماری دور کردن پرنده بیمار از دیگر پرندگان است.

کلامیدیوز در پرنده مرغ مینا

منشا بیماری باکتری است. این باکتری تنها در محیط های سلولی توانایی زندگی و رشد کردن دارد و امکان انتقال و سرایت به انسان را نیز دارد. این بیماری به دو شکل حاد و متوسط دیده می‌شود، اسهال یا مشکلات خفیف تنفسی، تنها علائم این بیماری هستند.

با افزایش شدت بیماری مرغ مینا از جمله کلامیدیوز، اسهال زرد یا سبز، تورم چشم، بی اشتهایی، کز کردن و ترشحات بینی می‌باشد. جهت کنترل این بیماری از داروی درمان پرنده، چرک خشک کن است. و باید در طول درمان پروتکل های بهداشتی را رعایت کنید و این بیماری به شدت مسری می‌باشد.

نیوکاسل در مرغ مینا

این بیماری به شدت واگیر دار بوده و متاسفانه در بین پرندگان مختلف مشترک است. این بیماری در ابتدا سیستم تنفسی و عصبی مرغ مینا را درگیر کرده و در نهایت باعث تلف شدن پرنده می‌شود.

در صورت مبتلا شدن مرغ مینا به نیوکاسل بین ۲ الی ۱۵ روز زمان  می‌برد تا علائم ظاهر شود. افسردگی، بی حالی، بی اشتهایی، خس خس کردن و مشکلات تنفسی از نشانه‌های بیماری می‌باشد. اگر این بیماری سیستم عصبی پرنده را هدف بگیرد، باعث فلج شدن و یا پیچیدن گردن مرغ مینا می‌شود. متاسفانه تنها راه درمان این بیماری پیشگیری می‌باشد.

بیماری هموکروماتوز در مرغ مینا

این بیماری به سیستم گوارشی مرغ مینا برمی‌گردد و به علت جذب پیش از حد آهن در بدن رخ می‌دهد. بنابراین تغذیه مناسب بهترین راه پیشگیری بیماری می‌باشد.

سرماخوردگی پرنده مرغ مینا

قرار گرفتن مستقیم پرنده در مسیر وزش باد و همچنین تجربه کردن اختلاف دمای ۵ الی ۱۰ درجه، خوردن مواد خوراکی سرد باعث سرماخوردگی مرغ مینا می‌شود. از علائم این بیماری کم اشتهایی و بی حالی، مصرف آب زیاد و آب ریزش می‌باشد. با گرم نگه داشتن پرنده و دادن مولتی ویتامین و آنتی بیوتیک مخصوص پرندگان می‌توان سرماخوردگی را درمان کرد.

بنابراین توصیه می‌کنیم در صورت بروز مشکلات و بیماری برای مرغ مینا خود به دامپزشکی پرندگان لبختد حیوانات مراجعه کنید.

بهتر است بدانید:
دامپزشک گربه – دامپزشک سگ – آرایشگاه گربه  – دامپزشک خرگوش – شماره دامپزشک گربه  – دامپزشکی گربه در تهران – کلینیک دامپزشکی تهران غرب – حمام سگ – کلینیک دامپزشکی – کلینیک دامپزشکی تهران –آدرس دامپزشکی تهران – بهترین کلینیک دامپزشکی تهران – سایت دامپزشکی – دامپزشک پرندگان –دامپزشک پرندگان تهران – دامپزشکی سگ و گربه –شماره دکتر سگ –دکتر سگ در تهران – بهترین کلینیک پت –اصلاح موی گربه –اصلاح موی سگ –ارایشگاه سگ – حمام گربه  – واکسن گربه و سگ –آرایش و اصلاح حیوانات در تهران – آرایشگاه گربه در شهران

12 دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

مقالات