سلامت پرندگان

سلامت پرندگان

قبل از اقدام به خرید هر کدام از پرنده ها، اطلاعات لازم جهت نگهداری و پرورش آنها را به دست بیاورید. همه ی این پرندگان جهت حفظ سلامت خود به محیطی دارای آرامش و به دور از استرس نیازمند هستند. قفس پرنده باید به گونه‌ای باشد که پرنده بتواند درون آن یک پرواز کوتاه داشته باشد و هنگام بال گشودن پرها به دیواره قفس برخورد نکند. چوب زیر پای پرنده باید از نوع چوب طبیعی و دارای روکش طبیعی چوب باشد تا پرنده بتواند ناخن‌ها و نوک خود را به وسیله آن کوتاه کند. قطر چوب پرنده نیز متناسب با جثه پرنده انتخاب می‌شود. ما در سایت کلینیک دامپزشکی لبخند حیوانات به معرفی و راهکارهای مناسب برای انواع حیوانات خانگی می‌پردازیم.

ظرف غذای پرنده باید در محلی قرار گیرد ک مدفوع پرنده داخل آن ریخته نشود. ظرف آب نیز باید در محلی باشد که پرنده بتواند بدون زحمت از ان آب بخورد آب پرنده باید به صورت روزانه تعویض شود. کف قفس باید به گونه‌ای باشد که پرنده با مدفوع در ارتباط نباشد. و جنس قفس نیز باید استیل ضد زنگ باشد تا در صورتی که پرنده به میله‌های قفس نوک می‌زند دچار مسمومیت نشود.

سلامت پرنده

محل قفس پرنده ها

محل قرارگیری قفس باید در یکی از گوشه‌های دیوار باشد به گونه ای ک قفس از ۲ سمت با دیوار در تماس باشد. ارتفاع قرارگیری قفس نیز باید به گونه‌ای باشد که مماس با سر و سرشانه افراد حاضر در منزل قرار گیرد. غذای پرندگان مختلف با یکدیگر متفاوت است. اما به طور کلی اگر غذای تر و میوه در اختیار پرنده قرار می‌دهید، بنابراین غذا از این نوع نباید بیشتر از ۲ ساعت در قفس باقی بماند.

بیماری های پرندگان

پرندگان حیوانات شکار شونده در طبیعت هستند و طبق غریزه این گونه آموخته‌اند ک بیماری خود را تا لحظه آخر به نمایش نگذارند. به همین دلیل شناسایی بیماری در پرندگان دشوارتر از سایر حیوانات خانگی است. برای شناخت بیماری در پرندگان نیاز به دقت بالا به پرنده و حالات آن می‌باشد. به صورت روزانه کف قفس و مدفوع پرنده را چک کنید. پرنده دفع داشته یا خیر؟ آیا تغییر رنگ در مدفوع مشاهده می‌شود؟ شکل مدفوع طبیعی نیست؟ همه ی اینها می تواند به معنی بروز بیماری در پرنده باشد.

ظرف آب و غذا پرنده نیز باید به صورت روزانه چک شود. عدم مصرف آب یا دانه می تواند از علائم بروز بیماری باشد. نحوه نشستن پرنده نیز می‌تواند ما را به سمت شناخت وضعیت پرنده سوق دهد. نشستن پرنده در کنج قفس به صورت پف کرده و کاهش فعالیت و جست و خیز پرنده از علائم اختلال در سلامت حیوان است. ریزش پرها نیز باید مورد توجه قرار گیرد.

بیماری های پرندگان

معاینه دامپزشکی پرنده ها

تنفس با دهان باز و یا ترشحات بینی،تورم چشم ها و صداهای تنفسی می توانند از علائم بروز مشکلات تنفسی در پرنده باشند. به طور کلی پرنده ها بیماری خود را بروز نمی‌دهند. و هنگامی که علامتی از بیماری در آنها مشاهده می‌شود. معمولا زمانی است، که بیماری از حد تحمل پرنده گذشته است. و بیماری پیشرفت زیادی در بدن داشته است. پرنده‌ای که کف قفس نشسته، در مراحل انتهایی بیماری به سر می‌برد. و معمولا به درمان پاسخ نمی‌دهد. جهت جلوگیری از این اتفاق در صورتی که هرکدام از علائم ذکرشده را در پرنده خود مشاهده کردید به دامپزشک مراجعه کنید.

دامپزشک با معاینه دقیق پرنده و اخذ آزمایشات لازم در صورت نیاز، به درک کافی از بیماری پرنده رسیده و اقدام به درمان می‌نماید. درمان در پرندگانی که به سرعت مشکل آنها تشخیص داده شده است، در اکثر موارد آسان است اما در موارد پیشرفت بیماری، درمان می تواند تا چندین ماه ادامه داشته باشد. “هیچ گاه بدون نظر دامپزشک اقدام به درمان پرنده نکنید. زیرا بسیاری از داروهای انسانی برای پرندگان سبب بروز مسمومیت می‌شوند”

1 دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید

  • اطلاعاتی که در مورد پرندگان قرار داده بودید خیلی خوب و عالی بود. از طریق همین مقاله متوجه شدم که قناری ام مریض هست و آن را به دامپزشک برای معاینه و درمان بردم

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

مقالات